Projekt I tata je važan

I tata je važan projekt je poticanja očeva na veću uključenost u obiteljskom životu i aktivniju roditeljsku ulogu pomoću predavanja, kao i davanja podrške očevima na području Osječko-baranjske županije. Projektom se promiče rodna ravnopravnosti i aktivno očinstvo u obiteljskom životu, unapređuje usluga savjetodavnog rada s očevima u lokalnoj zajednici te nudi podrška budućim roditeljima u jačanju njihovih roditeljskih kompetencija, projekt provodi Dječji kreativni centar Dokkica u partnerstvu s Domom zdravlja Osijek uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Projekt se provodi od lipnja 2020. do ožujka 2021.

Jedna od projektnih aktivnosti projekta I tata je važan predavanja su za polaznike Tečaja za trudnice i partnere u Domu zdravlja Osijek. S obzirom na to da se uslijed pandemije koronavirusa obustavilo održavanje Tečaja, odlučili smo napraviti priručnik Uloga oca u odgoju za očeve (i majke) koji žele saznati više o tome kako preuzeti aktivnu roditeljsku ulogu. I tata je važan projekt je poticanja očeva na veću uključenost u obiteljskom životu i
aktivniju roditeljsku ulogu, a provodi se uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.
U priručniku Uloga oca u odgoju autorica Andrea Žulj, mag. psyh., voditeljica psihosocijalne podrške za djecu i roditelje u Dokkici daje odgovore na neka od pitanja koja muče mnoge roditelje i prijedloge kako kvalitetno provoditi vrijeme sa svojim djetetom. Priručnik pročitajte u nastavku.

Priručnik – I tata je važan
Promotivni video